Vse kar potrebujete za Veliko noč na enem krožniku
SESTAVINE:
Plošča:
- 150 g šunke
- 100 g pršuta redkvice
- 5-6 mladih korenčkov
- 2 šopka špargljev
- 6 kuhanih jajc
Omaka:
- 2 mladi čebuli
- 300 ml kisle smetane ali 350 g skute
- 2 žlici Zvijezda Tradicionalne majoneze
- ščepec soli
- 2 žlici naribanega hrena
- 1 žlica peteršiljevih listov
POSTOPEK:
- Jajca damo v lonec s hladno vodo, dodamo ščepec soli in kuhamo na majhnem ognju, dokler ne zavrejo.
- Ko voda zavre, ugasnite ogenj. Jajca pustimo v vroči vodi še 8-10 minut.
- Jajca vzemite iz vode in jih prelijte s hladno vodo. Ko se jajca ohladijo, jih olupimo.
- Mlado korenje olupimo in damo v pekač. Solimo, popramo in dodamo malo olivnega olja ter jih pečemo v ogreti pečici na 200°C približno 20 minut.
- Špargljem odlomite spodnji, trdi del peclja. Operite jih. Segrejte lonec vode do vrenja. Solimo in dodamo šparglje, da se kuhajo največ 3 minute. Vzemite jih ven in jih sperite s hladno vodo. Vzamemo 3 šparglje in jih razporedimo v šopek tako, da jih ovijemo z rezino pršuta.
- Šopeke razporedimo po pekaču. Pokapljamo jih z malo olivnega olja in jih pečemo še 4 minute na 250°C v predhodno ogreti pečici.
- Za omako damo v skledo smetano ali enako količino skute, dodamo 2 žlici Tradicionalne majoneze Zvijezda, na kolobarje narezano mlado čebulo, sesekljan peteršilj, hren, sol, poper in vse dobro premešamo.
- Omako postavimo v hladilnik, da se strdi.
- Z omako napolnimo narezane rezine šunke in vsako posebej zvijemo.
- Preostanek omake v skledi postrezite kot prilogo h korenčku, špargljem in jajcem.
- Na krožnik razporedimo šparglje s pršutom, zvitke s šunko, kuhana jajca, narezane redkvice in omako.